Angarth
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Angarth

Snowhotellissa toimivan kaupunkifantasiaroolipelin foorumit


Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Magia ja maagit yleisesti

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1Magia ja maagit yleisesti Empty Magia ja maagit yleisesti lähetetty To Heinä 10 2014, 15:22

Gibbets


Admin
Maagi tarkoittaa magiaa käyttävää henkilöä. Manaksi taas kutsutaan eräänlaista linkkiä magian ja henkilön välissä.

Yleensä maagikkoja nimitetään noituuden tai kansanlääkinnän harjoittajiksi. Heidän ulkonäkönsä vaihtelee ja heitä on mahdotonta luokitella ulkonäkönsä takia.
Maagit tunnetaan yliluonnollisten voimien käyttämistä eri tarkoituksiin kuten parantamiseen, ihmisten tai tapahtumien ohjaamiseen tai tapahtumien ennustamiseen. Käytettävä energia voi olla harjoittajan oman kehossa olevaa energiaa tai luonnossa esiintyviä voimia.
Käytettäviä voimia ei voida selittää järjellä tai tieteellä. Siksi tästä puhutaan myös magian harjoittamisena. Yleensä maagit ovat hiljaista kansaa jotka pyytävät miltein anteeksi olemassaoloaan eivätkä halua mitään muuta kuin rauhaa maan päälle, he ovat luontoystävällistä ja maanläheistä kansaa.

Geeniperimänä maagisuus usein jatkuu sukupolvelta toiselle varsinkin haltiasuvuissa. Sikäli mikäli vanhemmilla on maagisia kykyjä, siirtyvät ne lapseen sen syntyessä.
Magian käyttö rasittaa sen käyttäjää itseään riippuen käytettävästä määrästä. Mitä enemmän käytät magiaa kerrallaan, sitä enemmän keho väsyy jolloin lopputuloksena voi olla esimerkiksi pyörtyminen.

Pahimmillaan magian väärinkäyttö voi johtaa kuolemaan.

Suurinosa maageistä käyttää yhtä tai kahta elementtiä. Maagin koulutukseen kuuluu paljon keskittymisharjoituksia, itse magian käyttämistä ja tietysti lukemista ja jo valmiiden loitsujen opettelua.
Maagit tutustuvat myös alkemiaan, ja valmistavat juomia joilla on jokin tietty vaikutus. Maagikokelas itse päättää kuinka paljon mitäkin aikoo opiskella ja osaa innostuu oppimisesta vuosikausiksi, kun taas osa päättää koulunsa noviisina ja harjoittelee itsenäisesti.
Kouluttautuminen vie ennen kaikkea aikaa ja yleisesti ottaen maagit ovat opiskeluaikanaan hyvin eristyksissä muusta maailmasta. Vahvimmat pystyvät jo kehittämään omia loitsujansa.


Tasot:


1. Taso: Heikot maagit (yleisin), hallitsee amatöörimaisesti yhtä magianalaa tai elementtiä.

2. Taso: Keskivahvat maagit. Hallitsee hieman paremmin yhtä magianalaa tai elementtiä.

3. Taso: Vahvat maagit. Hallitsee hyvin kahta magianalaa, josta toista heikommin, tai elementtiä.

4. Taso: Hyvin vahvat maagit. Hallitsee todella hyvin kahta magianalaa tai elementtiä.

5. Taso: (Arkkimaagi?) Tämän tason ja arvon saavuttaminen magiassa vaatii jo koko elämän omistamista magialle ja sen käyttämiselle. (harvinaisin) Hallitsee enemmän kuin 2 elementtiä tai magianalaa.
- Magialle annetuilla tasoilla eteneminen on miltei täydellisesti riippuvaista iästä ja mitä alaa maagi päättää opetella. Tiedetään, että ihmisen elinaika ei koskaan riittäisi voimakkaaksi arkkimaagiksi kohoamiseen ja ei myöskään välttämättä haltian. Toisaalta on mahdollista vastaanottaa arkkimaagin arvo osaamatta miljoonia eri magianaloja, kunhan hallitsee vähintään 2-3 täydellisesti ja niiden opiskelu itsessään on vienyt paljon aikaa.
Jokainen arkkimaagiksi nimitetty on kuitenkin hyvin todennäköisesti joko epäkuollut tai erittäin pitkäikäinen laji.

https://angarth.palstani.com

Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa