Angarth
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Angarth

Snowhotellissa toimivan kaupunkifantasiaroolipelin foorumit


Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Magia Angarthissa

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1Magia Angarthissa Empty Magia Angarthissa lähetetty To Heinä 10 2014, 15:54

Gibbets


Admin
Magia Angarthissa on lain mukaan ei suotavaa, ja sitä on pyritty rajoittamaan niin kaartin kuin jaarlin manasieppareidenkin avuin. Säädösten mukaan magiaa saa kuitenkin käyttää huoletta, jos sen tekee muiden vuoksi ja epäitsekkäistä syistä.
Pykälät ovat monien suiden mielestä epäselviä, mutta yksikään virkamies ei ole niitä vaivautunut oikomaan - porsaanreikien välttämiseksi.

Maagien tasot selitettynä:

1. Taso: Heikot maagit (yleisin), hallitsee amatöörimaisesti yhtä magianalaa tai elementtiä.

2. Taso: Keskivahvat maagit. Hallitsee hieman paremmin yhtä magianalaa tai elementtiä.

3. Taso: Vahvat maagit. Hallitsee hyvin kahta magianalaa, josta toista heikommin, tai elementtiä.

4. Taso: Hyvin vahvat maagit. Hallitsee todella hyvin kahta magianalaa tai elementtiä.

5. Taso: Arkkimaagi. Tämän tason ja arvon saavuttaminen magiassa vaatii jo koko elämän omistamista magialle ja sen käyttämiselle. (harvinaisin) Hallitsee enemmän kuin 2 elementtiä tai magianalaa.[/i]MANASIEPPARIT:

Manasiepparit käyttävät ennen tuntematonta tekniikkaa, joka havaitsee ympärillään olevan manavirran ja pystyy kohdistamaan tämän tiettyyn henkilöön. Niidenkin kuitenkin oletetaan toimivan magialla yhdessä kaupungin kymmenien taitavien insinöörien taidon kanssa.
Havaittuaan manaltaan tavallisesta huomattavasti poikkeavan henkilön sieppari imee automaattisesti tämän manaa itseensä virran seasta. Henkilön siirryttyä Angarthin rajojen ulkopuolelle, tai kapinallisten hallitsemalle alueelle hänen manansa palautuu pian ennalleen. Liberalistikaupunginosissa joko osittain tai kokonaan.
Niin kehittyneitä kapistuksia siepparit eivät kuitenkaan ole, että kykenesivät "tyrehdyttämään" vahvan maagin voimat täysin kaupungissa vierailun ajaksi.
Ne kuitenkin tiedettävästi laskevat loitsujen voimakkuutta puolella, ja heikoimmat eivät välttämättä pysty hallitsemaan voimiaan laisinkaan. Nykyaikana sieppareissa on tehoja vielä enemmän.

Muutamat henkilöt jotka pystyvät aistimaan manavirtoja ovat joka tapauksessa huomanneet sieppareiden toiminnassa  käyttökatkoja, joiden aikana ne eivät toimi laisinkaan vaan palauttavat kaupungin sisällä oleskelevan maagin voimat.
Mana kuitenkin palaa takaisin sieppareihin muutama minuutti toimintahäiriön alettua suuremmalla voimalla kuin yleensä, jopa niin suurella että vahvimmatkin maagit ovat hetkellisesti menettäneet kaiken manansa. Hallituksen alueilla siepparit eivät ole silti koskaan toimineet niin hyvin kuin nyt, joten häiriöt ovat entistä harvinaisempia.
Jaarli Aebard Vendrelin ajoista saakka on tuon takia veikkailtu, että viimeinen hallintalinkki sieppareihin löytyy itse hallitsijalta ja asia myönnettiinkin virallisesti vuonna 1967, sillon muutaman vuosikymmenen hallinneen Aldir Vendrelin toimesta. Jaarlilta linkki sieppareihin löytyi kaulassa olevasta amuletista, kuten myös Aldirilla, mutta vuoden 2003 kesällä amuletti sulatettiin osaksi valtionkanslerin älysilmää. Tekniikan riemuvoitto esiteltiin koko kansalle, mutta on silti pimennossa miten manan hallitseminen itseasiassa toimii - eikä kansleri ole sitä innokas kertomaan.
Se kuitenkin tiedetään, että älysilmänsä avulla kanslerilla on mahdollisuukset imeä jokaisen manasiepparin sekä maagin mana itseensä. Toimintamalli on siis samanlainen kuin kaartin upseeriston koruissa, mutta viisinkertaisesti vahvemmassa muodossa.
Siepparit kykenisivät siis oikeasti muuttamaan jok'ikisen maagin vaarattomaksi, jos ne todella toimivat kanslerin teknisen silmän kautta, mutta niiden ei toistaiseksi tuntemattomasta syystä haluta niin tekevän.MANASIEPPAREIDEN VAIKUTUS ERI TASOJEN MAAGEIHIN:

5. taso = voimat rajojen/kaartin kaupunginosien sisällä 3. tason maagin luokkaa.
4. taso = voimat mrajojen/kaartin kaupunginosien sisällä 3. tason maagin luokkaa.
3. taso = voimat rajojen/kaartin kaupunginosien sisällä 2. tason maagin luokkaa.
2. taso = voimat rajojen/kaartin kaupunginosien sisällä 1. tason maagin luokkaa.
1. taso = noviisin voimat rajojen/kaartin kaupunginosien sisällä haihtuvat kokonaan.

https://angarth.palstani.com

Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa