Angarth
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Angarth

Snowhotellissa toimivan kaupunkifantasiaroolipelin foorumit


Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Riimumagia

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1Riimumagia Empty Riimumagia lähetetty La Heinä 19 2014, 12:27

Gibbets


Admin
Jokaisella riimulla on merkityksensä ja voimansa, jonka osaava maagi voi saada toimimaan pelkästään piirtämällä kyseisen riimun.
Riimuja käyttävät maagit tatuoivat yleensä riimukirjaimet ihoonsa tai mukanaan kuljettavaan esineeseen kuten riimukiviin tai sitten jonkin aseen terään. Riimukivet ovat arvokkaita ja väärissä käsissä vaarallisia.
Niiden käyttöön ei juurikaan tarvita synnynnäistä osaamista, vaan ainoastaan hyvin vahvaa mieltä ja keskittymiskykyä - sitä löytyy harvoilta. Mutta toisaalta riimumagien pitää myös olla tasoltaan joko 3 tai 4. tason maageja ja vahvimmat ovatkin sitten arkkimaageja. Tämä on kuitenkin vain sivuseikka mielenhallintaan verratessa.

Riimumagiaa ei voida hallita eikä alistaa, sillä Angarthin yhtenä vahvimmista magioista sitä voidaan vain kanavoida eteenpäin kuin jokea padolla. Yleensä yksi esine ei kestä kuin yhden siihen kaiverretun riimun, sillä muuten syntyvä voima repisi artikkelin kappaleiksi valtavalla voimalla.

Riimujen ainoa heikkous on niiden epästabiilius. Ne voivat tappaa käyttäjänsä pienimmästäkin lipsahduksesta, tai riistäytyä yllättäen käsistä ja tuhota ympäristönsä.

Riimut:
Tarkoitus on miettiä tarkkaan mihin riimunsa kaivertaa. Tuliriimu puussa polttaa puun ja vesiriimu metallissa taas ruostuttaa.


Bál (tuli) = Tuliriimu on yleisin riimuista ainakin taistelumaagien keskuudessa, mutta myös eräät parantajat käyttävät tätä riimua. Tuliriimun avulla kun pystyy halutessaan amputoimaan raajoja ilman kuolettavaa verenhukkaa, sillä kuumuus polttaa haavan miltei välittömästi umpeen. Samalla tavalla sen korventava voima kuitenkin pystyy myös aiheuttamaan uhrissa hirvittävää tuskaa ja aiheuttaa palovammoja niin kehon sisä kuin ulkopuolellekkin.

Íss (jää) = Taistelumaagien perusriimu tuliriimun tapaan. Miekalla viiltäessä se (jää) jäädyttää vihollisen haavan välittömästi, ja vaikka verta ei vuodakaan niin jää jatkaa matkaansa haavasta vartalon sisäpuolelle. Pahimmassa tapauksessa tämä johtaa koko kehon jäätymiseen sisältä päin ja siten kuolemaan.
Yleensä sisältä jäädytys onnistuu vain jos miekka isketään keskivartalosta keuhkojen tietämille, ja viiltohaavan saaneet selviävät joko amputaatiolla tai pahoilla pakkasenpuremilla jolleivat pääse heti lämpimään.

Mold (maa) = Sopii mm. kiipeämisen kestävän köynnöksen kasvattamiseen ja eroaa maaelementalistien voimista ainoastaan olemalla hitusen voimakkaampi sekä tehokkaampi taisteluissa.

Loft (ilma) = Maariimun vastakkaisriimu.

( Elementtiriimut eroavat elementalistien voimista vain olemalla vahvempia, mutta silti epästabiilimpia kuin heidän voimavaransa)

Ljós (valo) = Valoriimu sopii niin vastustajan sokaisemiseen taistellessa kuin valon antamiseen pimeässä.

Myrkr (pimeys) = Valoriimun vastakohta. Päättele itse.

Hugr (mieli) = Mieliriimulla voidaan hallita toisten ajatuksia, manipuloida näitä ja saada vihollinen kääntymään itseään vastaan. Vahva riimu mutta kuitenkin hyvin epäluotettava ja oikukas. Saattaa kääntyä käyttäjäänsä vastaan ja pystyy esimerkiksi "käskemään" tätä tappamaan itsensä. Voimasta huolimatta ei kovinkaan suosittu.

Hlutdrägni (illuusio) = Vähän kuin mieliriimu, mutta ei kykene hämäämään kuin ihmisen luontaisia aisteja (maku, haju, kuulo, näkö.) Tarpeeksi voimakas ja uskottava illuusioriimu voi tappaa.

Edellä mainitut riimut ovat vain esimerkkejä ja niiden kyvyistäkin on vain annettu lyhyet esimerkit. On olemassa satoja, ellei tuhansia riimuja mutta jokaista ei tunneta.

https://angarth.palstani.com

Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa